Hatékony energiagazdálkodás

A cél megvalósításához olyan vontatójárműveket kell munkába állítani, melyek alkalmasak a villamos energia visszatáplálására, csökkentve a vásárolt villamos energia mennyiségét, illetve a környezet terhelését.

A MÁV-Volán-csoport három alcélt határozott meg annak érdekében, hogy javítsa energiagazdálkodásának hatékonyságát, ezzel is hozzájárulva a fenntarthatósághoz:

A MÁV-Volán-csoportot kiszolgáló energiaellátás biztosítása, részleges ellátás továbbfejlesztése által lehetővé válik, hogy a csoport közvetlenül optimális módon tudjon villamos energiához jutni.

Zöld energiából származó elektromos áram felhasználási arányának növelését a vállaltcsoport napelemes rendszerek telepítésével éri el.

Fenntartható épületenergetikai fejlesztések legfontosabb pillérei az épületek hőszigetelésének korszerűsítése, nyílászáróinak cseréje, a világítási valamint hűtő-fűtő rendszereinek modernizálása.

Fenntarthatósági céljainkról, és az ezek megvalósítása érdekében tett vállalásainkról az oldalról letölthető fenntarthatósági kiadványunkból tájékozódhat részletesebben