Hírek, események

A közösségi közlekedést népszerűsítettük a GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállításon

A MÁV-VOLÁN-csoport is képviseltette magát a 2024. május 23–24-én Zalaegerszegen megtartott zöldszakmai eseményen, ahol előadások, kerekasztal-beszélgetések is színesítették a programot. 

Idén is együtt reggeliztünk a bringásokkal

2024. május 14-én a MÁV-VOLÁN-csoport tagvállalatai, a MÁV Zrt., a MÁV-START, a Volánbusz és a MÁV-HÉV ismét reggelivel vendégelte meg a bringásokat. A budapesti Népliget autóbusz állomáson a vállalatcsoport közös standjánál reggel 7 és 9 óra között sok munkába igyekvő kerekező támasztotta le a biciklijét néhány perces felfrissülés erejéig, az Utasellátó édességei idén is nagy slágernek számítottak.

Május 10-től újra elérhető a Dunakanyar napijegy!

Annak érdekében, hogy Börzsöny és a Pilis tájainak felfedezéséhez se kelljen autóba ülnünk, a Dunakanyar napijegy rendkívül kedvezményes lehetőséget kínál. A térség közösségi közlekedési szolgáltatóinak évek óta tartó sikeres együttműködésének köszönhetően egyetlen jeggyel elérhetőek ezek a népszerű kirándulóhelyek.

A MÁV-VOLÁN-csoport idén is részt vesz a Fenntarthatósági Témahéten

Immár 9. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Fentarthatósági Témahetet.

A MÁV-VOLÁN-csoporttal a bringaszezonban is

A tavasz beköszöntével egyre többen veszik elő a kétkerekűeket sportolás vagy kikapcsolódás mellett a mindennapi közlekedéshez is.

Március 1-jétől új tarifarendszer teszi egyszerűbbé, olcsóbbá a közösségi közlekedést

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport.

Hároméves a MÁV-START CO₂-számlálója

A 3 év alatt több mint 2,59 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást sikerült megelőzni, ami hozzávetőlegesen egy 200 ezres nagyváros összes lakosának éves kibocsátásával lenne egyenlő. Ezt a mennyiséget kb. 35,8 millió, 10 év körüli nagyobb fa, több mint egy Debrecen kétszeresének megfelelő tölgyerdő tudná egy év alatt megkötni.

Hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszt tesztel a HUMDA és a Volánbusz

Hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszt tesztel a Volánbusz a budapesti agglomeráció helyközi vonalain 2024. január 22-től legalább fél éven keresztül. A próbaüzemre a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. egy éven át tartó demonstrációs mintaprojektje keretében kerül sor.