Hírek, események

Érkezhet a Volánbusz első saját tulajdonú hidrogénhajtású autóbusza

Számos tesztüzemi tapasztalat után újabb mérföldkőhöz érkezik a MÁV-VOLÁN-csoport a legújabb technológiát képviselő, hidrogénmeghajtású járművek üzemeltetése és zöldflottájának bővítése terén. A társaság 267,2 millió forintos támogatást nyert egy hidrogén-üzemanyagcellás autóbusz beszerzésére a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályázatán, így 2026-ban forgalomba állhat a Volánbusz első saját tulajdonú hidrogénmeghajtású autóbusza.

Hat település közösségi közlekedését zöldítheti a Volánbusz

Tovább folytatódik a Zöld Busz Program: a budapesti agglomeráció és hat megyeszékhely után hamarosan hat kisebb városban is alternatív meghajtású, környezetkímélő járművekkel korszerűsödhet a helyi közlekedés.

Június 22-től több kerékpár szállítható a G43-as járatokon

A nyári szezonra bővítjük a kerékpáros kapacitást a KISS-motorvonatokon. A 600 ülőhelyes KISS motorvonatokon 12 kerékpár szállítható, de az átalakításoknak köszönhetően mostantól 36 biciklit is biztonságosan elhelyezhetünk.

A közösségi közlekedést népszerűsítettük a GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállításon

A MÁV-VOLÁN-csoport is képviseltette magát a 2024. május 23–24-én Zalaegerszegen megtartott zöldszakmai eseményen, ahol előadások, kerekasztal-beszélgetések is színesítették a programot. 

Idén is együtt reggeliztünk a bringásokkal

2024. május 14-én a MÁV-VOLÁN-csoport tagvállalatai, a MÁV Zrt., a MÁV-START, a Volánbusz és a MÁV-HÉV ismét reggelivel vendégelte meg a bringásokat. A budapesti Népliget autóbusz állomáson a vállalatcsoport közös standjánál reggel 7 és 9 óra között sok munkába igyekvő kerekező támasztotta le a biciklijét néhány perces felfrissülés erejéig, az Utasellátó édességei idén is nagy slágernek számítottak.

Május 10-től újra elérhető a Dunakanyar napijegy!

Annak érdekében, hogy Börzsöny és a Pilis tájainak felfedezéséhez se kelljen autóba ülnünk, a Dunakanyar napijegy rendkívül kedvezményes lehetőséget kínál. A térség közösségi közlekedési szolgáltatóinak évek óta tartó sikeres együttműködésének köszönhetően egyetlen jeggyel elérhetőek ezek a népszerű kirándulóhelyek.

A MÁV-VOLÁN-csoport idén is részt vesz a Fenntarthatósági Témahéten

Immár 9. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Fentarthatósági Témahetet.

A MÁV-VOLÁN-csoporttal a bringaszezonban is

A tavasz beköszöntével egyre többen veszik elő a kétkerekűeket sportolás vagy kikapcsolódás mellett a mindennapi közlekedéshez is.