Sikeres audit a Volánbusznál

2021.11.15 10:42

A Volánbusz Zrt. 2021-évi külső auditja ismét sikerrel zárult; az új tanúsítványokat Kövér Emese, a CERTOP ügyvezető igazgatója november 3-án, a Volánbusz székházában adta át dr. Pafféri Zoltánnak, a közlekedési társaság elnök-vezérigazgatójának.

Volanbusz Zrt. tanusitvany atadasa

A MÁV-Volán-csoport céljai között kiemelt jelentőségű a környezetbarát, fenntartható vállalati működés kialakítása. Az évente ismétlődő auditokon való sikeres szereplés a későbbiekben versenyképességünk záloga lehet.

A CERTOP Kft. auditorainak egyöntetű véleménye alapján a Volánbusz Zrt. integrált irányítási rendszerének (INIR) 2019 óta mutatott fejlődése, a társasági szabványszerű működés hatékonysága – országos összehasonlításban – példaértékű. Kiemelték az INIR-csoport működésének hatékonyságát, a környezetvédelem, a munka- és tűzvédelem, illetve az energiagazdálkodás szakterületek fejlődését.

A Volánbusz Zrt. szolgáltatásaink megbízhatósága érdekében csak minőségi, energiahatékony és környezetbarát termékeket, anyagokat, berendezéseket és szolgáltatásokat vesz igénybe. Tevékenysége minden területén megfelel a környezetvédelmi előírásoknak, az új munkamódszerek, technológiák alkalmazásánál a környezetkárosítás megelőzésére törekszik.

A sikeres minősítés eredményeként a Volánbusz Zrt. két, 2022. október 25-ig érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, ezek az alábbi elemekből állnak:

ISO 9001 – minőségirányítási rendszer, ISO 14001 – környezetközpontú irányítási rendszer, ISO 45001 – munkahelyi egészségvédelem- és biztonságirányítási rendszer, ISO 50001 – energiagazdálkodási irányítási rendszer.