Planet Budapest 2021: A MÁV-Volán-csoport is képviselteti magát a fenntarthatósági világeseményen

2021.11.29 08:33

2021. november 29-én nyitja meg kapuit a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a Hungexpo területén. Az eseményen több mint 180 szakmai kiállító vesz részt, köztük a MÁV-Volán-csoport is. A december 5-éig tartó rendezvényen vállalatcsoportunk egy kiterjesztett valósággal bővített terepasztallal, kvízjátékkal, interakcióval kívánja ráirányítani a közönség figyelmét a zöld közlekedés jelentőségére, fenntarthatósági törekvéseinkre, a klímavédelem érdekében tett erőfeszítéseinkre.

 

„Hogyan élhetnének gyermekeink egy jobb világban?

Élhetünk harmóniában a természettel?

Mit tehetünk a jobb jövőért?”

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Planet Budapest 2021. A rendezvény célja, hogy felhívja a közönség - különösen a fiatalok -figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve olyan megoldásokat sorakoztasson fel, amelyek ezeknek enyhítését célozza. A kiállítók technológiai fejlesztéseivel, innovatív termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg a látogatók, valamint számos látványos, szórakoztató és informatív program közül válogathatnak november 30-ától, - amikor a rendezvény a nagyközönség számára is megnyitja a kapuit – december 5-éig naponta 9 és 18 óra között.

Az esemény 4 tematika köré csoportosul:

  1. tudományos világtalálkozónak ad helyet;
  2. több mint 180, visegrádi országból érkező vállalat mutatja be a fenntarthatóságot elősegítő termékeit, szolgáltatásait;
  3. a nagyközönség megismerheti, hogy mit tehet egyénileg a fenntarthatóságért a mindennapokban;
  4. a jövő hősei elnevezésű program pedig a 10-16 éves fiatal korosztályt szólítja meg fenntarthatósági kalandpályával és interaktív programokkal, amelyek a jövő fenntartható világát mutatják be.  

A fenntarthatósági világeseményre érkezők a MÁV-Volán-csoport járatain 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak. A szeptember 3-án bemutatott felmatricázott TAURUS mozdony mellett további két TRAXX mozdony is hirdeti az eseményt országszerte az év végéig. A Hungexpo területén pedig a Volánbusz zöld buszaival találkozhatnak.

Látogassanak el Önök is standunkhoz (Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ „A” pavilonja), ahol látványos programelemekkel és nyereményjátékkal várjuk az érdeklődőket! A kvízkérdéseinkre helyesen válaszolók között 30 000 forint értékű utazási utalványt sorsolunk ki.

Planet térkép

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött: https://regisztracio.planetbudapest.hu/

A hatályos jogszabályok értelmében a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó területére belépés magyar állampolgárok részére csak érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges.