Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

2021.12.06 15:19

December 5-én véget ért a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a megújult Hungexpo területén. A rendezvényen több mint 180 szakmai kiállító vett részt, köztük a MÁV-Volán-csoport is.

Standunk rendkívül népszerű volt a látogatók és a kiállítók körében egyaránt. Minden korosztály számára készültünk érdekességekkel, így kicsik és nagyok is szívesen megálltak nálunk, folyamatos volt az érdeklődés. Hatalmas, igényesen kivitelezett, kiterjesztett valósággal bővített és kerékpárhajtással működtetett terepasztalunk vonzotta a tekinteteket, igazi közönségkedvenc lett. Az expón Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, a rendezvény fővédnöke is a vendégünk volt.

Planet Budapest 2021 terepasztal

A 2021. november 30. és december 5. között megtartott rendezvényen a vasúti és autóbuszos terepasztal mellett érdekességekkel, elektronikus kvízjátékkal, környezetbarát ajándékokkal, nyereményekkel vártuk az érdeklődőket. Célunk az volt, hogy felhívjuk a közönség, főként a fiatalok figyelmét a zöld közösségi közlekedés jelentőségére, bemutassuk fenntarthatósági törekvéseinket és a klímavédelem érdekében tett erőfeszítéseinket.

Planet Budapest 2021 VR

A Volánbusz új Mercedes-Benz eCitaróival több budapesti útvonalon díjmentesen utazhattak a látogatók a Hungexpo területére és vissza.

December 2-án dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató a Közlekedés - Ugrás a technológiában, vagy a viselkedésünk megváltoztatása lehet a megoldás? című szekcióülés moderátora volt. A beszélgetés fókuszában a fenntarthatóságra adott megoldások, egyedi fejlesztések és ötletek bemutatása állt. 

Planet Budapest szekció

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is tartott előadást a rendezvényen. A miniszter kiemelte: össze kell hangolni a klímavédelmet és az energetikát. 

A MÁV-Volán-csoport standját bemutató videó itt tekinthető meg: