Népszerű volt a MÁV-Volán-csoport őszi „Közösen, zölden” országjáró kampánya

2022.10.28 12:36

Idén októberben négy állomásos edukációs országjáró roadshow-t szervezett a MÁV-Volán-csoport. A „Közösen, zölden” kampány keretében a MÁV Rail Tours tematikusan berendezett kocsija Debrecenben, Miskolcon, Celldömölkön és Pécsen fordult meg. Minden állomáson számos, a vasúttársaság és a Volánbusz által szervezett programon vehettek részt a látogatók. 

Az átalakított vagonban kapott helyet az a 1,5x3 méteres terepasztal, amit saját „zöld” erőből – a hozzákapcsolt kerékpár hajtásával gerjesztett árammal – lehetett működtetni. A biztonságos közlekedés is kiemelt szerepet kapott, az Ütközéspont interaktív online játék és a különböző vasútbiztonsági kvízjátékok a KRESZ szabályok betartásának fontosságra, illetve a vasútüzem veszélyeire hívták fel a figyelmet. A Volánbusz modern, új beszerzésű autóbuszaira is felszállhattak a látogatók, ahol szintén különböző aktivitások és játékok kaptak helyet. A közlekedési szakma iránt érdeklődők a MÁV-Volán-csoport karrier- és pályaorientációs ajánlatairól is tájékozódhattak.
 

A fenntarthatóság záloga a MÁV-Volán-csoport, hiszen vonat- és autóbuszhálózata átszövi Magyarország teljes területét. Kiemelten fontos, hogy a közösségi közlekedés versenyképes alternatíva legyen az utazók számára, hogy minél többen válasszák a közösségi közlekedést, ami környezetbarát megoldást jelent az egyéni utazással szemben. A MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági weboldalán mutatja be célkitűzéseit és a környezet védelmében tett legfontosabb intézkedéseit.