Nagy sikerrel zárult az idei Mobilitási hét

2022.09.24 12:07

Idén szeptember 16. és 22. között huszonegyedik alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható közlekedés népszerűsítése. A 2050-ig kitűzött klímasemlegesség elérésében kiemelt szerepet játszik a közlekedés zöldítése, hiszen Magyarországon a károsanyag-kibocsátás ötödéért a közlekedés felel. A kampányhoz ez alkalommal is nagy erőkkel csatlakozott a MÁV-Volán-csoport, ami a megnövekedett utazási kedven is meglátszott.

A fenntartható közlekedés népszerűsítése a társadalmi igényeket és a klímaválságot szem előtt tartva kiemelt prioritást élvez. Világszerte nő a mobilitás iránti igény, ezért olyan közlekedési megoldásokra kell törekednünk, amelyek egyszerre csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, a forgalmi torlódásokat, a környezetszennyezést és az ezekből fakadó káros egészségügyi hatásokat.

A mobilitási hét alkalmából a MÁV-Volán-csoport különféle kezdeményezésekkel népszerűsítette a fenntartható közlekedési módok választását.

Díjmentes kerékpárszállítás

Az Európai Mobilitási hét teljes időtartama alatt a belföldi forgalomban valamennyi kerékpár szállítása ingyenes volt a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV járatain.

Díjmentes utazás

Az érintett önkormányzatokkal együttműködésben a Volánbusz számos helyi járatát szeptember 22-én az utasok díjmentesen vehették igénybe.

Egy jeggyel

Szeptember 22-én, az autómentes napon egy, bármilyen távra szóló helyközi MÁV-START, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jeggyel vagy bérlettel, egész nap korlátlanul lehetett utazni!

További információ: Utazzon korlátlanul közösségi közlekedéssel az Autómentes Napon | MÁV-csoport (mavcsoport.hu)