A környezetkímélő közlekedést népszerűsítettük az Európai Mobilitási Hét programjain

2023.09.25 15:05

Az előző évekhez hasonlóan idén is aktív szerepelt vállalat a MÁV-VOLÁN-csoport a szeptemberi Európai Mobilitási Hét alkalmával. Az Európai Mobilitási Hét az Európai Bizottság kampánya, amely a fenntartható városi mobilitás lehetőségeire hívja fel a figyelmet. Ennek részeként szeptember 16-17-én, az Autómentes Hétvégén a budapesti Kálvin téren a MÁV-VOLÁN-csoport standjával is találkozhattak az érdeklődők. Emellett egy hétig díjmentes vasúti kerékpárszállítással, szeptember 22-én pedig a MÁV-VOLÁN-csoport helyközi járatain érvényes 990 Ft-os „Autómentes napijeggyel” népszerűsítette a társaság a közösségi közlekedést.

Autómentes Hétvége

A szeptember 16-17-én a Budapesti Közlekedési Központ által szervezett Autómentes Hétvégén a MÁV–VOLÁN-csoport Kálvin téren felállított standjára is betérhettek a látogatók szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között. Az érdeklődőket gyermekfoglalkoztató programokkal, vasútbiztonsággal kapcsolatos edukációs játékkal, kvízzel és különféle ajándékokkal vártuk. Volt ezen felül gyereksarok, színező, arcfestés, vonatos játék. Nagy népszerűségnek örvendett standunkon a Volánbusz Mercedes-Benz eCitaro típusú, lokálisan zéró károsanyag-kibocsátású járműve, amely a folyamatosan bővülő elektromosbusz-flotta egyik tagja A vendégek közelebbről is megismerkedhettek vele, akár a vezetőülésben is helyet foglalhattak.

 

A budapesti helyszín mellett a Volánbusz kollégái Győrben és Székesfehérváron is részt vettek az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó eseményeken. Székesfehérváron szeptember 16-án, szombaton egy Ikarus 120e típusú elektromos autóbuszt állított ki a társaság, Győrben pedig telephely-látogatást, illetve különjáratokat szervezett a Volánbusz az önkormányzattal együttműködve. 

Szeptember 22-én, pénteken Szegeden egy BYD K9UD típusú, szintén elektromos meghajtású járművel találkozhattak az érdeklődők, amelyet a rendezvényhez kapcsolódóan állít ki a Volánbusz.

Díjmentes kerékpárszállítás a MÁV-START járatain

Az Európai Mobilitási Héten szeptember 16-22. között a vonaton utazók kerékpárjukat díjmentesen szállíthatták.

 

Autómentes napijegy az Autómentes Napon

Emellett szeptember 22-én az Autómentes Napon a MÁV-VOLÁN-csoport játarain a helyközi közlekedésben 990 forintért megváltható "Autómentes napijeggyel" lehetett utazni.

Az Európai Autómentes Napot 1998 óta rendezik meg, amely a környezettudatos közlekedésre, illetve a megnövekedett autóforgalom káros hatásaira kívánja ráirányítani a figyelmet. Az események alkalmával társaságunk azt kívánta tudatosítani az utazóközönségben, hogy a közösségi közlekedés igénybevételével mindenki közvetlenül is hozzájárul ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez.