Június 16-tól bővülnek a kerékpárral utazók lehetőségei a Volánbusz járatain

2022.06.16 08:18

A MÁV–Volán-csoport fenntarthatósági célkitűzései támogatják és népszerűsítik az alternatív közlekedési lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak környezetünk megóvásához. A kerékpárszállítás lehetőségének vasúti-, illetve autóbuszos bővítése a kerékpáros turizmus népszerűségének további növelését, a hazai turizmus fenntarthatóságának elősegítését szolgálja.

Már a nyári időszámítás kezdetétől Budapest és a Mátra között közlekedő egyes autóbuszjáratokon igénybe vehető a tavalyi tesztüzemből megismert kerékpárszállítási szolgáltatás, amely június 16-tól további vonalakkal bővül. Az autóbuszokra szerelt kerékpárszállítókon járatonként 3 bicikli szállítható.

Egy útra 990 forintért váltható kerékpárjegy elővételben a Volánbusz honlapján. A kerékpárjegy a közlekedési társaság budapesti pénztáraiban is megvásárolható menetjeggyel együtt, vagy korábban már megvásárolt menetjegy mellé önállóan is. A szolgáltatás azon megállóhelyek között vehető igénybe, amelyek a szállítóeszközre történő felszerelést lehetővé teszik, a részletes lista a közlekedési társaság weboldalán érhető el.

Továbbra is megmarad – kizárólag összecsukható kerékpárok számára – a poggyásztérben történő bicikliszállítás lehetősége a kapacitás erejéig, az útipoggyász szállítására vonatkozó feltételek és díjszabás szerint. A kerékpárszállítás további feltételeiről a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni.