Inkább bringázz és reggelizz velünk!

2021.09.21 08:39

Idén is csatlakozik a MÁV-Volán-csoport a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezéséhez, amely az ország több mint 50 pontján invitálja közös reggelire a biciklizőket. 2021. szeptember 22-én a MÁV leányvállalatai is 3 budapesti helyszínen várják a reggel munkába igyekvő kerekezőket. Hiszen biciklivel nem csak olcsóbban, egészségesebben, fenntarthatóbb módon és jobb kedvűen, de a csúcsforgalomban sokszor akár az autózásnál is gyorsabban lehet közlekedni.

 

A MÁV Zrt. és a MÁV-START 2012. óta csatlakozik az eseményhez. Szeptember 22-én reggel 7 és 9 óra között a Könyves Kálmán körúti MÁV-székházzal szemben, a Vajda Péter út és a Népliget között található parkolóban felállított standon pogácsával, kakaós csigával, almával, müzli szelettel, ásványvízzel kedveskedik a bringásoknak. A megmozduláshoz a MÁV Zrt. és a MÁV-START vezetősége is rendszeresen csatlakozik, akik maguk is kínálják a finomságokat az arra biciklizőknek. A szerepvállalással a társaság a vasúti és a kerékpáros közlekedés kombinálásának lehetőségeire kívánja felhívni a figyelmet, illetve arra, hogy a vasúttársaság egyik kiemelt feladatának tekinti a kerékpárszállítási szolgáltatás folyamatos fejlesztését.

 

MÁV-START bringás reggeli

 

A Volánbusz munkatársai szeptember 22-én reggel fahéjas és kakaós VOLÁN-csigákkal, almával, szénsavmentes ásványvízzel készülnek a bringások fogadására a Népliget autóbusz-állomás melletti Könyves Kálmán körúti bicikliútnál. A társaság 6. éve vesz részt az eseményen. Tavaly mintegy százan reggeliztek a Volánbusz standján. Egy kerékpárszerviz is csatlakozott tavaly ősszel az eseményhez, kisebb karbantartási és javítási feladatokat végeztek a bringákon. A Volánbusz Zrt. elkötelezett a környezetkímélő közlekedés megvalósítása mellett. Az autóbusz-állomány folyamatos fiatalításán és zöldítésén túl a kerékpározás népszerűsítése is szívügye a vállalatnak.

 

Volánbusz bringás reggeli

 

2018 óta immár negyedik alkalommal vesz részt a MÁV-HÉV a hagyományos Bringás reggelin. A helyszín szeptember 22-én 07:00-től ismét a Boráros tér, a H7-es HÉV-vonal végállomása, ahova a Duna-parton végigfutó kerékpárúton a bringások, rolleresek több irányból is érkezhetnek. A Bringás reggeli vendégeit frissítő vízzel, édességgel, apró ajándékokkal várják. Az érdeklődők megismerhetik a HÉV kerékpárszállítási szabályait. Tájékozódhatnak továbbá arról is, hogy jelenleg hétvégéken a bicikli szállítása ingyenes, összhangban a szlogennel: „A távolságot együtt legyőzzük, a bringát pedig ingyen visszük!”. A MÁV-HÉV munkatársai a szolgáltatással kapcsolatos javaslatokat is szívesen fogadják az arra kerekezőtől.

 

MÁV-HÉV bringás reggeli

 

Kezdd finomságokkal a munkanapot! Látogasd meg valamelyik standunkat, legyél a vendégünk!