Idén is reggelivel vártuk a kerékpárosokat

2022.09.22 10:17

Az európai autómentes nap alkalmából 2022. szeptember 22-én a MÁV-START, a Volánbusz és a MÁV-HÉV ezúttal közösen látta vendégül a bringásokat egy reggelire a Népliget autóbusz állomáson. Az európai autómentes napot 1998 óta rendezik meg, ami a környezettudatos közlekedésre, illetve a megnövekedett autóforgalom káros hatásaira kívánja ráirányítani a figyelmet.

Társaságunk 2012 óta partnerként vesz részt a Bringás Reggelin, a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezéséhez csatlakozva. Bár a méltán népszerű esemény ez alkalommal nem kerül hivatalosan megrendezésre, azonban a MÁV-Volán-csoport 3 leányvállalata összefogott, hogy a hagyományokat követve idén is díjazza a biciklivel munkába indulókat. A hűvös időjárás ellenére is szép számmal érkeztek a bringások!

Munkatársaink Budapesten a Népliget autóbusz-állomás melletti kerékpáros út mentén fogadták a két keréken közlekedőket finom reggelivel és ajándékokkal. Amíg mindenki falatozott, mobil kerékpárszervizes segítők átnézték a bringákat. Sokan betértek a standhoz, ahol a különféle kerékpáros túralehetőségekről is tájékozódhattak.

Bringás reggeli

Miért érdemes munkába bringázni?

Nyilván egyénenként változik, hogy ki milyen előnyöket lát a munkába tekerésben, de egy biztos: hatalmas választék áll a rendelkezésünkre.

  • Drasztikusan csökkenthetjük a szén-dioxid-lábnyomunkat, hiszen a kerékpárral a CO₂-kibocsátás ötvennegyed akkora, mint autóval, és lassíthatjuk a globális felmelegedést.
  • Bringával közlekedve sokkal több lehetőségünk van felfedezni azt a helyet ahol élünk.
  • Egészségünk megőrzéséért is sokat tehetünk ezáltal. Óránként akár 400-750 kalóriát is elégethetünk és jelentősen csökkenthetjük a rák és a szívbetegségek kockázatát. Nem beszélve arról, hogy a legolcsóbban és leginkább időtakarékosan kerülhetünk formába. Számos tanulmány szerint pedig a kerékpározásnak stresszoldó hatása is van!

Bringás reggeli