Fesztiválozz környezettudatosan, használd a közösségi közlekedést!

2023.08.26 10:25

Ez a nyár végre ismét jobbnál jobb programokban bővelkedik az ország minden pontján. Nem kell azonban autóba ülni ahhoz, hogy eljussunk ezekre a helyekre. Számos rendezvény helyszíne elérhető kedvezményesen a közösségi közlekedés járataival, amelyek az eseményhez igazítják a menetrendeket is.

Zamárdi június végén a Balaton Sound-nak, augusztusban pedig a Strand fesztiválnak adott otthont. A tavaly debütált TravelPass kedvezményes jegyek 7 napig voltak érvényesek a Balaton mindkét partján minden vonatra, illetve a Balaton partja mentén járó Volánbusz-járatokra. A bérlet bevezetésénél szempont volt, hogy nem csak a tó körül lehessen vele egyszerűen utazni, de a szállás és a fesztivál helyszíne között is kényelmes legyen az ingázás, valamint a Balatonfenyvesi kisvasúton is érvényes legyen. 

Június végén pedig Kapolcs környéki helyszínekkel a Művészetek Völgye nyitotta meg a kapuit. Az esemény Veszprém Európa Kulturális Fővárosa kiemelt programjának számított, amelyekre a 2023 forintos Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyek – csakúgy, mint a várpalotai INOTA fesztiválra - kínáltak kedvezményes utazási lehetőséget. A nyár folyamán számos más rendezvény esetében is ösztönöztük a látogatókat arra, hogy a közösségi közlekedést válasszák. Nemcsak a járatok menetrendjével, hanem a kedvező díjszabással is. Így a július végi debreceni Campus fesztiválra is 50 százalékos vasúti kedvezményt biztosítottunk.

És miért fontos ez nekünk?

A károsanyag-kibocsátás ¼-e a közlekedésből származik. A vasút ennek mindössze 1 százalékáért felel. A klímacélok eléréséhez nagyban hozzájárul, ha minél többen a közösségi közlekedést részesítik előnyben az egyéni autózással szemben. Használd te is a közösségi közlekedési eszközöket, hogy közösen érjünk célba!

5+1 érv, hogy miért jó ez neked?

  1. Már az utazást is a barátaiddal közösen élvezheted,
  2. nem kell vezetned,
  3. parkolóhelyet keresgélned,
  4. majd a buli végeztével fáradtan ismét a volán mögé ülnöd,
  5. a járatok a fesztivál helyszíneihez, programjaihoz igazodnak.

+1   A rendkívül magas üzemanyagárak mellett, ráadásként a kedvezményes jegyekkel lényegesen olcsóbb az utazás.

Ne feledd: Választásaiddal te is nagyban hozzájárulhatsz környezetünk megóvásához!