100 új Credobus Inovell autóbusszal folytatódik a Volánbusz flottájának fiatalítása

2022.10.27 10:48

Az új autóbuszok az ország csaknem teljes területén, 15 megye helyközi-távolsági autóbuszvonalain szállítják az utasokat novembertől. Az érintett megyékben a Volánbusz évente mintegy 332 millió utast szállít összesen. Az új autóbuszok közül 4 darab Győr-Moson-Sopron megyébe, a mosonmagyaróvári telephelyre kerül, a Mosonmagyaróvár–Győr, Győr–Csorna, Mosonmagyaróvár–Ásványráró–Győr, Mosonmagyaróvár–Jánossomorja; Mosonmagyaróvár– Csorna, Mosonmagyaróvár–Hédervár viszonylatokra, az itt utazó évi több mint 4 millió utas számára biztosítva színvonalas kiszolgálást.

Új Credok érkeznek a Volánbuszhoz

A Credobus Inovell 12 típusú buszok 73 fő utas egyidejű szállítására alkalmasak (5 fő/m2 állóhely kihasználással számolva), utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, HKIR-kompatibilis fedélzeti utastájékoztatóval felszereltek, továbbá az utasülések USB töltőpontokkal és telefontartókkal is rendelkeznek. A normál padlós kialakításnak köszönhetően a hosszabb utaknál elengedhetetlen poggyásztér is az utasok rendelkezésére áll. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6d előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja. A járművek beszerzési értéke összesen mintegy nettó 6,5 milliárd forint.

Győr-Moson-Sopron megyébe 2018 óta összesen 97 új autóbusz érkezett, több mint 8 milliárd forint értékben. A fejlesztéseknek köszönhetően az állomány átlagéletkora 14 évről 11,7 évre csökkent, és mintegy 150 elöregedett járművet selejtezett le a társaság.

100 Inovell érkezik a Volánbuszhoz

A MÁV–Volán-csoport egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb közösségi közlekedési szolgáltatásokkal várja az utasokat. A Volánbusz évi közel 17,5 millió járatán 442 milliónál is több utas szállításáról gondoskodik országszerte, folyamatosan fiatalodó és korszerűsödő járműállománnyal. A közlekedési társaság 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – több mint 2100 új és újszerű autóbusz állt, illetve állhat forgalomba jövő év elejéig.